MJØD
Mjød er en alkoholholdig drikk som befinner seg et sted mellom øl og vin. Mjød er hovedsakelig brygget på honning, og kan tilsettes ulike smaker som humle, krydder, ingefær eller frukt. Fordi mjød er brygget på honning er drikke som regel svært søt, og har høyere alkoholprosent enn øl.
Mjød er en av våre eldste alkoholholdige drikker, og stammer fra tiden før vi brygget øl og vin. Drikken var spesielt vanlig i Nord- og Øst-Europa, der det var vanskelig å gro vindruer. Vi hører ofte om mjød fra historier om vikingtiden, men på den tiden var drikken forbeholdt de rike, fordi honning måtte importeres til Norge.
Den mjøden som produseres i dag er ikke særlig lik den vikingene drakk. Drikken har opplevd økt popularitet de siste årene i takt med økende interesse for historie, spesielt fra tiden rundt middelalderen. I dag finnes det et fåtall kommersielle mjødprodusenter i Norge.