top of page

22.02.2023

Lindemans - endelig i vår portefølje!

Fra og med nå kan du bestille øl fra den belgiske Lambic-produsenten fra oss i Beer Enthusiast. Her kan du lese om de ulike ølene i vårt sortiment.

25.png

Lindemans har brygget øl siden 1822, da Joos Frans Lindemans ba om Francisca Vandermissen, en høyt ettertraktet gårdsarving, sin hånd. Han likte å jobbe på gården, men begynte over tid å brygge øl på kveldene, og ølbrygging ble raskt gårdens største inntektskilde. I dag drives bryggeriet av sjette generasjon Lindemans, og bryggeriet eksporterer surøl over hele verden.

Screenshot 2023-01-17 at 09-12-15 Lindemans_edited.jpg

Fruktøl

Lavalkohol, fruktige øl med hver sin distinkte smak av frukt eller bær. Kirsebær, eple og bringebær er eksempler på smaker du finner i dette sortimentet.

Screenshot 2023-02-15 at 10-00-36 AMKA A

Gueuze & Oude Kriek

Kriek er minst 6 måneder gammel Lambic tilsatt kirsebær, ølet gjæres videre med kirsebærene i ytterligere 6 måneder før den fylles på flaske for ettergjæring.

Gueuze lages ved at fersk lambic blandes med eldre lambic som har vært fatlagret i flere år. Det ferske ølet inneholder nok sukker til at gjæringen kan fortsette på flasken og gi karbonering

Screenshot 2023-02-15 at 10-13-09 Some-kampanjer 2023.png

Hva er lambic-øl?

Lambic er et helt unikt og svært komplekst øl som lages i Pajottenland i utkanten av Brussel. De unike smakene skyldes den spesielle mikrofloraen i området. Ølet spontangjæres ved hjelp av villgjær og mikroorganismer i luften. Vørteren kokes opp før den overføres til store, grunne, åpne kar kaldt ‘coolships’. Her kjøles vørteren ned til gjæringstemperatur samtidig som den blir utsatt for villgjæren som finnes i luften og som slippes inn i bryggeriet gjennom åpne vinduer.

 

Etter at villgjæren har funnet seg til rette i vørteren overføres denne til gjæringsfatene, ofte store eikefat. Gjæringen foregår over 6-7 måneder. I løpet av denne tiden omdanner villgjæren sukker til alkohol, smak og aroma.

 

Etter gjæringen lagres ølet i minst 6 måneder til, som regel opptil flere år, oftest på stor eikefat. I løpet av denne perioden dannes de karakteristiske Lambicaromaene.

Lambic kan drikkes som den er rett fra fatet, men for det meste brukes den til å lage stilene Gueuze, Kriek, eller andre fruktvarianter.

PRISLISTE

Screenshot 2023-02-15 at 10-17-53 Some-kampanjer 2023.png

Lindemans-ølet i vår portefølje kan nå bestilles hos Cuveco og Vinhuset, og blir snart tilgjengelig hos ASKO. Trenger du hjelp til bestilling kan du ta kontakt med oss.

bottom of page