top of page

SAISON

Fra de belgiske gårder kommer stilen saison, som har fått sin renesanse gjennom håndbryggerier de siste årene.

Her til lands har man også hatt lange tradisjoner med gårdsøl, men de belgiske virker litt mer tilgjengelige for de norske ganer som gjennom de nyere tider har vendt seg til de belgiske øltradisjonene. 

Saison er en ølstil som kan beskrives som frisk og fruktig, med om de er typeriktige har de også en god bitterhet i forhold til mange andre belgiske ølstiler. De har ofte god fruktighet, bløt munnfølelse og en forholdsvis komplekst preg fra gjæringen. Tilsetninger av krydder og urter er ikke uvanlig heller. 

Matmessig er dette en meget anvendelig ølstil som passer til mer rustikke matretter uten for mye kompleksitet, slik som helstekt kylling, salat med muyke geitoster, asiatisk mat, kryddersterke retter og bouillabaisse. De er også svært ostevennlige, og det gjelder spesielt i kombinasjon med myke geitoster.

OBS: ølstilen har blitt en samlekategori for belgiskinspirerte gårdsøl som varierer VELDIG i smak og aroma, så pass på å teste ølet og skap deg et inntrykk av det før det settes til maten. 

bottom of page