top of page

PULLED PORK TACO PÅ MEKSIKANSK VIS

Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av god taco, og det er vel få land utenfor Mexico som konsumerer så mye som Norge. Her får du en oppskrift som virkelig gir vann i munnen, og som går godt med en frisk pale ale i glasset.

Nok til 4 posjoner

  • 450 gr pulled pork

Hjemmelaget tortilla

  • 180 gr maismel

  • 1 ts salt

  • 2 ss temperert smør

  • 1 dl vann

tacos-and-beer-300x225.jpg

Kan sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett så vannet og bland godt til en bløt deig, om den blir for fast tilsett en og en teskje med vann. Deigen deles opp i 10 deler og formers til runde boller, som du legger på bakepapir. Klem bollen ned til en rundt sirkel og degg med plastfolie, før du kjevler til deigen er ca. 3 mm tykk.

Ta av plastfolien og legg lefsene med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapriet etter 20 sekunder, og stek lefsene i 1 minutt på hver side. Legg de stekte lefsene oppå hverandre og pakk de inn i kjøkkenhåndkle for å hindre at de tørker ut.

Kutt av endene på appelsinene, sett dem på en skjærfjøl å forsiktig skjær bort skallet rundt. Kutt så ut båtene mellom membranen med en skarp kniv, og fjern evt steiner. Skvis appelsinrestene og bland 2 ss med resten av ingrediensen, og bland dette inn med sitrusbåtene.

Anrettning:

Varm den pulled porken som anvist på pakken, eller lag din egen om du har tid. Legg noen gode spiseskjeer på de nystekte tortillaene, ha over sitrus salsaen og strø over kuttet koriander.

Sitrus-salsa

  • 3 appelsin

  • 1 rød appelsin

  • 1 ss honning

  • 1 ss hvitvins eddik

  • 1/2 ts salt

  • nykvernet pepper

bottom of page