PULLED HØNE MED SESSION IPA
En bærekraft OG deilig middagsrett, som skapt for helg, sommer og sol? Dette er oppskriften du har sett etter – pulled høne med session IPA.
-
1 høne
-
1 dl session IPA
-
1 dl vann
-
1 løk
-
5 fedd hvitløk
-
1 ts hvitløkspulver
-
1 ss paprikapulver
-
1 ss chilisaus
-
3 ss ketchup
-
2 ss brunsukker
Del opp hønen fra skroget, slik at du har 2 bryst og 2 lår. Putt disse og alle ingrediensene i en gryte med lokk, og la det småputre i 3 til 4 timer. Når kjøttet lett faller fra beinet, er det ferdig.
Ta kjøttet ut av gryten, og dra den fra hverandre med gaffel eller hendene. Du kan også bruke kjøkkenmaskin på veldig lav hastighet, men pass på at du ikke moser det helt.
Sausen du har i gryten kan du redusere på lav varme, og blande inn i kjøttet for å gjøre den sticky, smakfull og deilig!
Pico de Gallo
-
4-5 modne plomme tomater
-
1/2 jalapeno
-
1/3 rød løk
-
2-3 cilantro eller koriander
-
Saft fra 1/4 lime
-
1 hvitløksfedd
-
salt og pepper
Kutt tomaten, løken og hvitløken i terninger. Del jalapenoen i små terninger, etter at du har tatt ut frøene. Finkutt urten, og bland sammen alt i en bolle og smak til med salt og pepper. La det stå minimum 30 minutter, slik at smakene får satt seg og kommet godt frem.
Server det hele på toasted baguett, med høne i bunn, pico de gallo og litt stekt mais på toppen.
I glasset kan man godt velge samme session IPA som man hadde i gryten, og denne stilen vil bidra med god friskhet og lett bitterhet som tåler både krydderet og fettet godt. Et litt mørkere alternativ kan være en bockøl på litt lavere alkohol, som er med på å få frem de deilige smakene fra sausen samtidig som den ikke blir skremt av chilien i pico de gallo`en.