HUMMUS MED IPA OG CHILI
Hummus er rik på protein og fiber, er enkel å lage og er et perfekt dipp til grønnsaker, tortillachip eller på brød. Denne oppskrifter har litt mer kick, siden vi bruker IPA og chili i den.
Gir en god skål hummus
-
1 boks hermetiske kikerter (140gr)
-
1/2 hvitløksbåt
-
1/4 chili, uten frø
-
1/2 ts salt
-
2 ts tahini
-
1/2 ts spisskummen
-
ca 1 dl olje
-
3 ss IPA
-
en skvis sitron
Start med å skylle kikertene godt, væsken den ligger inneholder både salt og askorbinsyre. Det ønsker man ikke i hummusen. Når du har gjort dette, putter du kikertene, hvitløken, salt, tahini, spisskummen, IPA og sitronsaften i. I tillegg til dette har du halvparten av oljen, og kjører dette til du får en jevn masse.
​
Spe på med litt olje til du har den ønskede konsistensen, som er myk og jevn.
​
Til dette anbefaler vi lett å ha litt oppskårede grønnsaker, varme tortillachips eller lignende, og gjerne en IPA i glasset ved siden av. En IPA har ofte en floral og fruktig smak og aroma, og en bitterhet som renser godt opp etter dippen.