top of page

BROWNIE MED PASTRY STOUT OG PISTASJ

Det føles nesten som juks, det å tilsette en dessert stout til en dessert. Det betyr dog ikke at det ikke blir knakende godt, som resulterer i en seig og sjokoladeeksploderende brownie. Tilsettning av pistasj gir i tillegg et deilig nøttete preg, og kan byttes med andre nøtter om man ønsker.

Nok til 16 browniebiter

  • 6 dl sukker

  • 8 ss kakao pulver

  • 4 dl hvetemel

  • 2 ts vaniljesukker

  • 250 gr smør

  • 1 dl pastry stout

  • 150 gr pistasj

  • 1 ts salt 

  • 4 egg

img_7755-300x200.jpg

Start med å blande alt det tørre i en bolle, mens du smelter smør i en liten kjele. Dette tilsetter du så det tørre, sammen med stouten. Grovhakk pistasjen, og bland i. Du kan evt la det være igjen litt, for å strø over toppen av brownien før steking.

 

Ha så i et og et egg som du rører inn, viktig at du ikke blander for mye da vil kaken bli for seig. 

Smør en liten langpanne (ca 25×35) med smør, og kle den med bakepapir. Hell røren i langpannen, og stryk utover. Strø over pistasj om du ønsker.

Stek kaken midt i ovnen på 160 grader i ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken og del den i biter, og server med friske bær og vaniljeis. 

I glasset ser vi ingen grunn til å ikke gå for samme pastry stout som du hadde i brownie, eller en lignende stout uten for mye bitterhet. Det en stout kan gjøre med brownien er å gir mer deilige sjokolade smak, og trekke frem nøttesmaken. Karboneringen frisker overraskende mye til den tunge kaken, og man ender opp med en meget rik smaksopplevelse.

 

Om man ønsker litt mer fruktighet og friskhet i glasset, kan en belgisk dobbel være et godt valg. Ikke like tung som en stout med med mange av de samme smakstonene, og mer karbonering som gjør at det oppleves som et lettere måltid. 

img_7832-200x300.jpg
bottom of page