top of page

BROWN ALE

I ølstilen brown ale er det maltet som står i sentrum, der det brukes en moderat mengde røstet malt for å skape en mellom mørk øl. Den stammer originalt fra England, og var på 1700-tallet en betegnelse på øl fra bryggerier i London. I dag har brown ale dog en helt annen betydning, og har blitt en veletablert ølstil rundt om i verden.

Brown ale karakteriseres av å ha preg fra det røstede maltet, som varierer i alt fra karamell og toffee til melkesjokolade og nøtter. De kan ha et fruktig anslag, men avslutter nesten alltid med en tørr og lett bitter avsluttning. Og det er den tørre avslutningen og det klare røstede preget som gjør ølstilen så god til mat. 

Dette er et øl som kombineres godt med rikere kjøttretter, som grillretter, røkte pølser og langidskokter gryter. Her kombineres nemlig kjøttets karakter fra grillingen med den samme smakskarakteren man finner i ølet, og avsluttes med en tørr avslutning. Brown ale kan også prøves til grillet laks og andre fete, smaksrike fiskeslag. Nøttekarakteren som man ofte finner i disse ølstilene kombineres naturlig nok godt med desserter med/av nøtter, og med halvharde kumelksoster som gouda. 

bottom of page